Általános Szerződési Feltételek

 

Az alábbi dokumentum a Végh-eat Kft. (a továbbiakban: Szolgáltató) által üzemeltetett www.wonderjuice.hu webáruházban (a továbbiakban: Wonderjuice) történő vásárlás jogi feltételeit tartalmazza.

 

 

1. Általános rendelkezések

 

Ezen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban ÁSZF) határozzák meg a Wonderjuice szolgáltatás termékértékesítésére vonatkozó általános szerződési feltételeit, a szerződést kötő felek jogait és kötelezettségeit.
A Wonderjuice megrendelésének rögzítésével Ön elfogadja a Végh-eat Kft. (a továbbiakban Szolgáltató), mint szolgáltató által meghatározott szerződési feltételeket.

 

2. Szolgáltató

 

A Végh-eat Kft. adatai:

 

Székhely: 1188 Budapest, Szélső utca 13.
Postai cím: 1188 Budapest, Szélső utca 13.
Ügyfélszolgálat: 1114 Budapest, Kemenes utca 4.
Üzlet: 1114 Budapest, Kemenes utca 4.
Telefon: +36 30 407 8916
E-mail cím: info@wonderjuice.hu
Cégjegyzékszám: 01 09 891270
Adószám: 14152722-2-43
Tárhely szolgáltató neve, címe: Integrity Kft. 1132 Budapest Victor Hugo u. 18-22.3. Szerződő felek

 

A vásárlási szerződés a Szolgáltató, mint eladó, és a Megrendelő, mint vevő között jön létre. Szolgáltató csak a wonderjuice.hu oldalon, a cég logójával és adataival jól felismerhetően azonosított internetes webáruházon keresztül leadott rendelésekért felel. Megrendelő a rendelés véglegesítése című aloldalon található adatlap kitöltésével adja meg vásárlási adatait, a Szolgáltató ezeknek megfelelően teljesíti a megrendelést és állítja ki a számlát. A hibás vagy hamis adatok megadásából eredő károkért minden felelősség a megrendelőt terheli. Szolgáltató a nyilvánvalóan hibás vagy hamis regisztrációt jogosult törölni, továbbá kétség esetén a megrendelő valódiságát jogosult ellenőrizni.
Megrendeléskor kizárólag azokat az információkat kéri el a Szolgáltató a Megrendelőtől, amelyek feltétlenül szükségesek a rendelés lebonyolításához. Ezeket az adatokat harmadik fél számára Szolgáltató nem adja ki.
 
4. Árak, szállítás díja

A termékek mellett feltüntetett ár a termék ára, amely tartalmazza az Áfát (bruttó ár), de nem tartalmazza a szállítási költségeket. Az ajánlati ár az adott pillanatban érvényes, és csak akkor válik végleges árrá, ha a Megrendelő a rendelési folyamat lépéseit szabályosan elvégzi, és a rendelést jóváhagyja vagyis elküldi a Szolgáltató részére.
A termékek ára magyar forintban (Ft) kerül feltüntetésre.


A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz, beleértve a szállítás díját is, amennyiben a Megrendelő szállítást is választott.
A megrendelt termékekek ellenértékét átvételkor lehet rendezni, készpénzben. Jelenleg kizárólag Budapesten, azon belül is csak az alábbi kerületekbe vállalunk kiszállítást, a feltüntett díjak ellenében:

 

Jelenleg kizárólag Budapesten, azon belül is csak az alábbi kerületekbe vállalunk kiszállítást, a feltüntett díjak ellenében:

 

I. kerület1041 Ft
II. kerület1041 Ft
III. kerület1041 Ft
V. kerület1041 Ft
VI. kerület1041 Ft
VII. kerület1041 Ft
VIII. kerület1041 Ft
IX. kerület1041 Ft
XI. kerület1041 Ft
XII. kerület1041 Ft
XIII. kerület1041 Ft

 

 

5. Fizetési módok

 

Megrendelő fizetni készpénzben, kiszállításkor (átvételkor) tud, készpénzben.
 
6. A Végh-eat Kft. felelősségvállalása

 

A Végh-eat Kft. vállalja, hogy a fent jelzett dokumentumokban leírtakat magára nézve kötelezőnek tekinti és azok teljesüléséért mindent elkövet. Megrendelő kijelenti, hogy a dokumentumok tartalmát ismeri és tudomásul veszi.
 
7. A megrendelő felelősségvállalása

 

Megrendelő tudomásul veszi, hogy rendelése(i) jóváhagyásával jelen szerződést elfogadja, és az itt leírtak be nem tartásával szerződésszegést követ el, melyért jogi felelősséggel tartozik. Megrendelő vállalja, hogy az általa jóváhagyott rendelésekben megrendelt árut tartalmazó küldemények átvételéről és kifizetéséről gondoskodik az általa választott szállítási és fizetési módoknak megfelelően.


8. A megrendelés menete, visszaigazolás, szerződés létrejötte

 

8.1. Regisztráció

 

Ha a Megrendelő még nem regisztrált, a regisztrációs űrlap kitöltésével teheti ezt meg, majd a "regisztrálok" gomb megnyomásával küldheti el regisztrációját. A regisztrációt meg kell erősítenie az általunk küldött automatikus e-mail alapján. A regisztrációhoz - természetesen - jelszó is szükséges.

A regisztrációhoz csak az ügylet lebonyolításához legszükségesebb személyes adatok megadása kötelező (név, e-mail cím, telefonszám, szállítási- és számlázási cím). Az adatokat a Wonderjuice szolgáltatást biztosító Végh-eat Kft. kizárólag a megrendelés lebonyolítása, és a kiszállítás, valamint a fizetés lebonyolítása érdekében tárolja el, harmadik félnek ezen adatokat NEM adja ki. Az adatkezelés jogalapja a 2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja értelmében a felhasználó önkéntes hozzájárulása.

A regisztrációt követően, a továbbiakban e-mail címével és jelszavával tud belépni a rendszerbe, és a megadott adatokat is itt módosíthatja. A honlapra történő bejelentkezéskor igénybe vett jelszó átadásából, valamint illetéktelen személy általi felhasználásából eredő károkért a felelősség kizárólag a jelszó tulajdonosát terheli!
 

A hírlevélre történő fel- és leiratkozás teljes mértékben önkéntes.

 

A regisztráció során megadott adatok kezeléséről való részletes tájékoztatást ügyfélszolgálatunkon lehet kérni. A megrendelő bármikor törölheti regisztrációját és a hozzá tartozó adatokat. A Szolgáltató kötelezi magát arra, hogy "az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról" szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint az adatkezelésre vonatkozó hatályos jogszabályok rendelkezéseit megtartja, és azoknak megfelelően kezeli a felhasználók által megadott adatokat. A regisztrációkor a Megrendelő jelen Általános Szerződési Feltételek megismerésével és elfogadásával kijelenti, hogy adatszolgáltatása önkéntes, és hozzájárul adatainak a fentiek szerinti, valamint az Adatkezelési menüpontban részletezett feltételek melletti kezeléséhez.

 

 

8.2. Rendelés menete

 

A Wonderjuice.hu online rendszerébe történő belépést követően, az aktuális heti menüből választhat a Megrendelő, mind juice, mind pedig ételek vonatkozásában. A naptárban megjelenő (aktív) termékekre kattintva jeleneítheti meg a temrék pontos leírását és annak árát. Adott termék esetében a kívánt mennyiség beállítása után a "kosárba" gomb segítségével teheti virtuális kosarába a terméket. Ilyen módon állíthatja össze a kívánt napokra megrendelését. A megrendelés összeállításának végeztével a "Kassza" gomb megnyomásával juthat a rendelés véglegesítéséhez, ahol kiválaszthatja a szállítási módot, az (aktuális) szállítási címet, valamint a fizetési módot. (Szállítási mód tekintetében jelenleg kizárólag házhoz szállításra van lehetőség, fizetés tekintetében pedig készpénzes, átvételkor történő fizetés lehetséges.)
A megrendelés véglegesítéséhez Megrendelőnek el kell fogadnia a szállítási- és vásárlási feltételeket, majd a "megrendelem" gomb megnyomásával végelgesítheti a rendelést. A rendelés beérkezéséről a regisztrációnál megadott emailcímre automatikus visszaigazoló levelet küld a rendszer.

 

A Megrendelő megrendelése szerződéskötésre irányuló nyilatkozatnak minősül. A szerződés akkor jön létre Szolgáltató és Megrendelő között, amikor a Megrendelő visszajelzést kap arról, hogy rendelésének teljesítését a Wonderjuice vállalja. A rendelés visszaigazolásnak legkésőbb a rendelés leadásától számított 30 percen belül meg kell érkeznie a Megrendelőhöz. Ha ez nem történne meg - egy esetleges technikai hiba folytán -, úgy azt az Ügyfélszolgálat megadott elérhetőségein haladéktalanul jelezze! Ha az automatikus visszaigazolására nem történik meg és a Megrendelő ezt nem jelzi az Ügyfélszolgálatnak, akkor a szerződés nem jön létre.

 
9. Elállási/Felmondási jog

 

Megrendelő megrendelését - annak feldolgozásáig - következmények nélkül visszavonhatja. Ilyen esetben a rendelés adatlapján (profilom => vásárlásaim => megrendelés adatai) a Megrendelő a rendelés törlése gomb segítségével teheti meg. Ha ugyanitt nem jelenik meg a törlés opció, akkor ez azt jelenti, hogy megrendelését a Szolgáltató már feldolgozta, így az nem vonható vissza.

 

 

10. Garancia
 

Az ételeket a hűtőlánc megszakadása nélkül szállítja ki a Szolgáltató, így azokat - minőségük megőrzése érdekében - az elfogyasztásig tárolja Ön is hűtőszekrényben. Az ételt a Szolgáltató csak aznapi fogyasztásra szánja! Az étel átvételét követően a helytelen tárolás, kezelés és szavatossági időn túli felhasználása miatti esetleges minőségromlásért felelősséget a Szolgáltató nem vállal!


 
11. Vevő elállási joga

 

Ön az élelmiszeráru átvételét követően elállásra nem jogosult tekintettel "a fogyasztó és a vállalkozó közötti szerződések részletes szabályairól" szóló 45/2014 (II.26.) Kormányrendelet 29.§ (1) bekezdés d) pontjára, mely szerint a romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termékekre az elállási jog nem vonatkozik. De a megrendelés a fentiekben rögzített feltételekkel lemondható illetve módosítható, valamint hibás, sérült csomagolás esetén az átvétel a Megrendelő részéről megtagadható.

 


12. Felelősség vállalás

 

A Wonderjuice.hu weboldalon található információk jóhiszeműen kerültek elhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak, az információk pontosságáért, teljességéért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.
A felhasználók a Wonderjuicet, annak felületét kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.
A szolgáltatás oldalai olyan kapcsolódási pontokat (linkeket) tartalmazhatnak, amely más szolgáltatók oldalaira vezet. Ezen szolgáltatók adatvédelmi gyakorlatáért és más tevékenységéért Szolgáltató nem vállal felelősséget.
 
13. Szerzői jogok

 

A Wonderjuice szerzői jogvédelem alatt áll. Szolgáltató a szerzői jog jogosultja vagy a feljogosított felhasználója a weboldalon, valamint a weboldalon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve a különféle grafikákat, fotókat, videókat és egyéb anyagokat, a weboldal felületének elrendezését és egyéb vizuális megoldások, ötletet, megvalósítást).
A Wonderjuice tartalmának valamint egyes részeinek fizikai vagy más adathordozóra mentése vagy kinyomtatása magáncélú felhasználás céljából vagy Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett. A magáncélú felhasználáson túli felhasználás – például adatbázisban történő tárolás, továbbadás, közzé- vagy letölthetővé tétel, kereskedelmi forgalomba hozatal – kizárólag a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.
A jelen ÁSZF-ben kifejezetten meghatározott jogokon túlmenően a regisztráció, a Wonderjuice használata, megrendelés leadása illetve az ÁSZF egyetlen rendelkezése sem biztosít jogot az oldalt használóknak a Wonderjuice felületén szereplő bármely kereskedelmi névnek vagy védjegynek bármely használatára, hasznosítására. A Wonderjuice.hu rendeltetésszerű használatával járó megjelenítésen, az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen és a magáncélú másolatkészítésen túl e szellemi alkotások a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül semmilyen egyéb formában nem használhatók fel.
Szolgáltató a szerzői jogainak megsértése esetén a jogsértővel szemben - az eset körülményeihez képest – az alábbi polgári jogi igényeket támaszthatja:
a) követelheti a jogsértés megtörténtének bírósági megállapítását;
b) követelheti a jogsértés vagy az azzal közvetlenül fenyegető cselekmények abbahagyását és a jogsértő eltiltását a további jogsértéstől;
c) követelheti, hogy a jogsértő - nyilatkozattal vagy más megfelelő módon - adjon elégtételt, és hogy szükség esetén a jogsértő részéről és költségén az elégtételnek megfelelő nyilvánosságot biztosítsanak;
d) követelheti, hogy a jogsértő szolgáltasson adatot a jogsértéssel érintett dolgok vagy szolgáltatások előállításában, forgalmazásában, illetve teljesítésében résztvevőkről, a jogsértő felhasználásra kialakított üzleti kapcsolatokról;
e) követelheti a jogsértéssel elért gazdagodás visszatérítését;
f) követelheti a sérelmes helyzet megszüntetését, a jogsértést megelőző állapot helyreállítását, továbbá a kizárólag vagy elsősorban a jogsértéshez használt eszközök és anyagok, valamint a jogsértéssel előállott dolgok lefoglalását, meghatározott személynek történő átadását, kereskedelmi forgalomból való visszahívását, onnan való végleges kivonását, illetve megsemmisítését.
Továbbá a Szolgáltató a szerzői jogai, valamint szerzői jogán alapuló személyiségi jogai megsértése esetén a jogsértővel szemben, az előző pontban meghatározottakon túl, a polgári jogi felelősség szabályai szerint kártérítési igényt támaszthat, valamint sérelemdíjat követelhet.
 
14. Panaszkezelés

 

Megrendelő az alábbi elérhetőségeken tehet panaszt.
Ügyfélszolgálat:
1114 Budapest, Kemenes utca 4.
+36 30 407 8916
info@wonderjuice.hu


Szolgáltató a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan, vagy ha a Megrendelő a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet – melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt megőrzi - vesz fel.
Szolgáltató a jegyzőkönyv egy példányát személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben a Megrendelőnek átadja, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az alább részletezett írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.
Szolgáltató a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Megrendelőnek legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv másolati példányát.
Minden egyéb esetben a Szolgáltató az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.
Szolgáltató a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.
A panasz elutasítása esetén Szolgáltató az elutasítás indokáról tájékoztatja a Megrendelőt.


14.1. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

 

Ha Szolgáltató és Megrendelő között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, a fogyasztónak minősülő Megrendelő, a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testülethez fordulhat és kezdeményezheti a Testület eljárását, illetve fordulhat a Szolgáltató székhelye szerint illetékes Békéltető Testülethez is, továbbá a következő jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva Megrendelő számára:

- Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál,

- Békéltető testület eljárásának kezdeményezése


Szolgáltató székhelye szerint illetékes Testület a Budapesti Békéltető Testület
 
Pest Megyei Békéltető Testület
Cím: 1055 Budapest, Kossuth L. tér 6-8. III. emelet 331.
Levelezési cím: 1364 Budapest, Pf.: 81
Telefon: 06-1-269-0703
Fax: 06-1-269-0703


Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.
 
    Bírósági eljárás kezdeményezése.
    Online vitarendezés
    
Szolgáltató jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket a Megrendelők a Wonderjuice felületén keresztül történő előzetes tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően a Wonderjuice első használata alkalmával válnak hatályossá Megrendelővel szemben, azokat a módosítást követően leadott megrendelésekre kell alkalmazni.


Budapest, 2018.05.15.
 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom